Пенсионирана лекарка се върна на работа, за да лекува болни с COVID-19

За нея домът и работно място са едно от 23 март

Пенсионирана лекарка се върна на работа в инфекциозното отделение на ромската болница заради пандемията.

„Предварително бях подготвена затова нещо, че ако ме извикат няма да мога да откажа“, споделя д-р Мая Бориславова.

За нея домът и работно място са едно от 23 март. И въпреки че е пенсионерка само от три месеца и вече не е начело на отделението се съгласява да се върне и помогне в борбата с вируса.

„В началото си казах „Боже, аз къде се хвърлям и къде отивам и какво правя“. Но така или иначе цял живот това съм работила. Дойдох с уговорката да остана една седмица и след това като видях, какво се случва тук вече останах досега и още колко не е ясно“, разказа докторът.

Д-р Бориславова посреща всички пациенти със съмнение за COVID-19 в ломската болница. Радва се заедно с тях, когато пробата излезе отрицателна и им дава сили, когато е положителна.

„Аз минах през няколко такива периода, където бях готова да си събера багажа и да си тръгна. След това си казвах аз съм сериозен и отговорен човек и трябва да остана“, каза лекарката.

От всички най-много й липсва съпругът й, с когото са заедно 44 години и почти не са се делили за толкова време.

Мъжът й всеки ден изпраща снимки от любимата й градинка и от природата навън. И й дава кураж да продължи, защото пациентите имат нужда от нея.

„Нито мога да отида да я видя, нито тя може да дойде. Много я обичам и съм сигурен, че постъпката й е правилна“, споделя съпругът й.

Докога д-р Бориславова ще стои в отделението без да вижда близките си все още не се знае. Надява се да прегърне съпруга си час по скоро.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link