Пак затварят пазарите, докато не се въведе ред

Пазарите се спират, докато не се създаде ред такъв, какъвто е в магазините – на влизане, на излизане дезинфекция, ред и дистанция.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет, цитиран от БГНЕС.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че се забелязва влошаване по спазване на мерките по пазарите, топлото време допринася за това.  Не е момента да наказваме, а да се пазим един друг, каза Маринов, който съобщи, че вечер му докладват колко акта са написани и как с подобряване на времето те стават повече.

Премиерът Борисов съобщи, че Маринов заедно със служители на РЗИ и областни директори ще направят график за пазарите.  Ако няма подобрение на мерките и организация на пазарите, ще се прибегне към тяхното затваряне, каза още Маринов.

По повод очакванията да започне тестването на 1000 жители на Банско, Бойко Борисов отговори:
„И съм възложил на Мутафчийски утре да ви изчете отговорите на европейската комисия по въпросите за тестовете и поръчката ни от един милион теста. Физически няма тестове в света, физически“.

Има три варианта за отбелязване на празника на Българската армия и за това дали ще се състои традиционният военен парад на 6 май, Гергьовден. Причината – намираме се в условията на извънредното положение и пандемия от коронавирус, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов.

Преди да даде брифинг за Великден и мерките на Светия синод, премиерът е обсъдил и действията на кабинета заедно с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
„Ако са добре нещата – първият вариант, ако са зле – вторият вариант, ако са много зле ще бъде третият. На 30 април пак ще водим с Каракачанов кой от трите варианта да предложим за 6 май“, посочи министър-председателят на брифинг в Министерския съвет.

Борисов даде да се разбере, че няма да промени решението си за смяната на ръководството на Българската банка за развитие.

„А дали съм човек на Прокопиев и „Капитал“, ако отворите публикациите през последните 15 години, не знам дали ще намерите публикации да са ме похвалили“, заяви Борисов. Той продължава да смята, че „не е красиво и не е редно“ в тази ситуация да се дадат 75 милиона лева за кредит в тази ситуации.

„Най-малкото звънни и ми се обади – чиста е сделката. За народа това е държавната банка, а да кажа, че не съм знаел, не е сериозно. След като не съм знаел, не се чувствам подведен. Колкото и да е правилна сделката, ако знаех, няма да им да. Основната задача на правителството е да запази пари за заплати и пенсии за жизненоважни системи на държавата. Изпадали сме в ситуация, в която пенсията е ставала 3 долара. И знаем какво е било“, допълни той.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link