Открийте колко интелигентни сте според марката на вашия автомобил!

Откриха връзка между вашето IQ и марката на вашия автомобил

Интересно проучване установи връзка между марката кола, която притежавате, и вашия коефициент на интелигентност… както и риска от психопатични наклонности! Или с други думи: Свързана ли е марката, която избира шофьорът, с неговите интелектуални способности? Еднозначният отговор е положителен.

Британският сайт Scrap Car Comparison, специализиран в сравнението на превозни средства, решава да провери това, като провежда проучване за измерване на коефициента на интелигентност (IQ) на 2 024 британци, като ги подлага на бърз тест от 20 въпроса.

По този начин проучването прави връзка между марката на автомобила на всеки участник, но също така и избрания тип двигател и цвета на автомобила. Класацията изкарва собствениците на Skoda начело със среден коефициент на интелигентност 99 (средният е между 85 и 115, само 2,5% от населението е под 70 или над 130).

Втори по интелигентност са собствениците на Suzuki, а след това следват тези на Peugeot, MINI и Mazda. От 22-те изследвани марки последните три са за BMW, Fiat и Land Rover.

По-висок IQ за собствениците на бензинови автомобили!

Проучването показва още, че собствениците на бензинов автомобил имат средно най-висок коефициент на интелигентност (94.35) пред тези на хибриди (93.89), дизелови коли (92.91) и електрически (90.19). По отношение на цвета на автомобилите бялото печели (95.71) пред сивото (94.71) и червеното (94.88). Зеленото е най-ниско класираният цвят (88.43).

Scrap Car Comparison също търси връзка между марката на притежавания автомобил и… психопатичните наклонности на шофьорите! Участниците са оценени до 36 точки, като възможността за психопатични тенденции започва от 19. Никоя марка не прави шофьора психопат, но най-зле са собствениците на BMW с резултат 12.1, пред Audi (11.7) и Fiat (7.0). Skoda отново е марката, която се справя най-добре, с оценка 3.2!



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link