Осем палатки блокираха „Орлов мост“, ще стоят там до оставката на правителството

Орлов мост осъмна с палатков лагер и недоволни, те са тук от снощи с искане за оставка.

Движението в района е блокирано.
Протестът в София продължи цяла нощ. В четвъртък сутрин „Орлов мост „остава затворен, а полицията отбива движението. За момента ул. „Ген. Гурко“ и бул. „Васил Левски“ са отворени.

„Нощта премина спокойно, без ексцесии. Успяхме да направим нещо, което не е правено от доста години – цяла нощ да овладеем „Орлов мост“ и все още да го държим“, коментира един от протестиращите.
Той бе категоричен, че ще останат на „Орлов мост“ до оставката на правителството. Протестиращите са имали разговор с началника на СДВР и министър Христо Терзийски.
„Обяснихме им, че искаме всичко да мине мирно и спокойно, те гарантираха от своя страна, че няма да има провокации от полицията“, добави протестиращият в ефира на Bulgaria ON AIR.

Организаторите призоваха хората да нощуват под прозорците на властта и да разпънат палатков лагер пред Министерския съвет. Исканията им остават същите – оставка на правителството и на главния прокурор.

Паралелно с това блокади имаше в още няколко града на страната.
След националния митинг вчера демонстрантите затвориха 10 кръстовища и възлови булеварди. Линиите на градския транспорт бяха променени. Протестиращите пропускаха линейките и освиркваха полицейските коли.

„Изключително съм разтревожен от това, което МВР докладват. Никой не е срещу протестирането. Стачките и демонстрациите са формите на демокрацията, но не може да се затваря движението и да се препятстват другите хора. Има свобода на движение“. Това каза премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.
Не трябва никой да обяснява, защо трябва да мине по пътя, има свобода на движение, подчерта той. “ Догодина има избори. Който ги спечели, ще управлява. Това е демокрацията“, напомни Борисов.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link