Нидерландия призова за ограничаване на пътувнията до България и въвежда карантина за пристигащите

Преди броени минути Посолството на Р България обяви , че Холандия въвежда карантина при пристигане от България.

Ето официалната информация. Информираме ви, че във връзка със ситуацията с разпространението на COVID-19, от 00:00 ч. на 16 юли 2020 г. нидерландските власти въвеждат силно препоръчителна 14-дневна карантина за гражданите, пристигащи от България в Кралство Нидерландия. В допълнение, нидерландското правителство призовава за ограничаване на пътуванията от/до България само до случаи на сериозна необходимост. Молим за вашето съдействие за стриктно придържане към препоръките на нидерландските власти.

На страницата на Външно министерство на Нидерландия е дадено обяснение какво означава карантина.

След престой в България ще получите спешни съвети да се върнете в домашната си карантина за 14 дни, когато се върнете в Холандия.Съобщавайте на местните здравни власти, ако имате някакви симптоми, подобни на коронавируса. Избягвайте контакт с други хора, докато не получите резултата от теста. Ако резултатът от теста е положителен, винаги следвайте съветите на местните здравни власти. Това също означава, че може да се наложи да попаднете в изолация, вашите спътници и / или роднини също може да се наложи да бъдат поставени под карантина. Свържете се и GGD по местожителството си в Холандия, ако сте дали положителни резултати.

Относно туристическите пътувания такива са възможни, като е необходимо туристите да направят предварително резервация за настаняване, която ще бъде изисквана от Граничните власти. В противен случай, влизането на територията на Нидерландия може да бъде отказано.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link