Над 30 автобуса от Турция са спрени за проверка на „Капитан Андреево“

Извършва се специализирана операция с участието на четири служби, свързана с контрабандата на стоки, предаде БТВ.

Проверката на един автобус отнема повече от четири часа. Някои от превозните средства са на границата вече 18 часа без храна. В тях има и деца.

Превозвачи алармираха, че над 30 автобуса, пътуващи по редовни линии, чакат вече 14 часа на ГКПП „Капитан Андреево“ на вход от Турция.

„Вътре има жени, деца, болни хора. Пътниците са жадни и гладни, като не се допускат да минат дори пеша. Това е безобразие. Къде е БЧК да раздаде поне храна и вода на децата“, заяви Себахтин Исмаил, който в момента има 3 автобуса, изчакващи на границата. Читатели на Haskovo.info също сигнализираха за проблема и изпратиха снимки от чакащите на границата автобуси.

Превозвачите казват, че на автобусите се извършват щателни митнически проверки. Имало обаче и акция на още няколко държавни служби, изпратени от София. Те отнемали необичайно много време, като един автобус се проверявал около 4 часа. Има подозрения, че това се прави заради изборите в неделя.

От МВР коментираха пред Haskovo.info, че от снощи на територията на граничния пункт се провежда специализирана полицейска операция, съвместно с други служби, която е насочена срещу контрабандата. В акцията участват Икономическа полиция, Агенция „Митници“, НАП и Автомобилната администрация.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link