Модни дизайнери създадоха колекция дрехи подкрепящи Джо Байдън

Създатели на колекцията са едни от най-популярните дизайнери в Америка, като Вера Уанг, Джоузеф Алтузара, Виктор Глемауд и Тори Бърч.

Модата е изкуство, което чрез дрехите и аксесоарите изразяваш себе си и мирогледа си.

Можеш чрез дрехите си да покажеш на света кой си, какво харесваш, каква сексуална ориентация имаш и също какви политически идеологии имаш. В историята на човечеството, политиката винаги е имала сила над модата, като например в Нацитска Германия или СССР и т.н.

Днес, в бурните временна на 21 век хората имат някаква горе-долу свобода в обличането. В САЩ момента се вихри една сериозна президентска война между сегашния президент Доналд Тръмп и неговия опонент Джо Байдън. От 2017 година, когато встъпи в длъжност като президент и чак преди да стане такъв, до ден днешен той поема сериозни критики с неговото управление. На г-н Тръмп ще му е трудно срещу Джо Байдън, който в неговите речи винаги се говори, че той ще „излекува“ Америка от вируса „Тръмп“. Байдън днес получи огромна подкрепа от 17 световноизвестни модерни дизайнери, които в социалните мрежи, като Инстаграм, Фейсбук и Туитър се снимаха с колекцията от дрехи с надпис „Believe in Better”.

Създатели на колекцията са едни от най-популярните дизайнери в Америка, като Вера Уанг, Джоузеф Алтузара, Виктор Глемауд и Тори Бърч. Депутатът от Демократична Партия Руфъс Гифорд каза „Байдън е развълнуван да обяви тази колекция от достъпни стоки, проектирани от разнообразни талантливи американски модни дизайнери и създадени в Америка“, като добави „Водим битка за възстановяването на нашата нация и виждам американците от всички крайща на страната да се събират по различни начини, за да подкрепят Джо Байдън и Камала Харис, защото те са лидери, от които се нуждаем, за да се излекуваме и обединим страната. Благодаря на тези дизайнери, че доброволно са отделили своето време и талант, за да помогнат за победата на тези избори и на трудолюбивите мъже и жени, които съживиха тези дизайни“.

Дизайнери не за пръв път са били на страната на Демократичната партия. През 2016 година, доста активно модни дизайнери създаваха всякакви дрехи и артикули за подрепата на Хилари Клинтън, както и през 2009 година за Барак Обама. Тази година, дизайнери, като Джейсън Ву, Прабал Гурунг и Джонатан Кохен произведоха нормални тениски и други, но други като Lizzie Fortunato създадоха огърлици за Байдън, има кроп топове създадени от Карла Кушни, които са доста търсени и купувани и шал от Том Брауни на който пише „Believe in Better”.

„Единство“ е думата, която е избродирана на кафява маска направена от Monique Pean. „Всеки шев представлява многото аспекти, които съставят разнообразието на Америка“ се изказа дизайнера на бижута. „Убеден съм, че Байдън и Харис могат да обединят страната ни и да бъдат примерни активисти и защитници, че трябва да издигнем и защитим нашите граждански права и да осигурим здраве, безопасност и равни възможности за всички американци“ добави Пеан. Друг дизайнер на име Алтузара създава бандана вдъхновена на шал използван от американската революция, борба за правата на работниците и като начин за гейовете да се индентифицират през 70-те години. Банданата може да се удвоява, като лицево покритие, което не е случайно по думите на французина. „Бях заинтрегуван да върна банданата, като част от политическото недоволство“ каза той, като продължава „Исках да проектирам нещо, което наистина отговаря на момента и значението на банданата през 2020 година. Това беше от решаващо значение за мен“.

Канадската модна дизайнерка Аурора Джеймс създаде суитчър с надпис гласящ „Ние правим промяната. Чернокожи жени за Байдън/Харис 2020.“, за посланието измислено от нея, тя коментира „Това е битка в живота ни и трябва да направим всичко възможно, за да дадем енергия на хората да гласуват за Джо Байдън и Камала Харис и съм невероятно горда, че направих това“. „Наистина исках да направя нещо, което специално да засяга чернокожите жени на тези избори и колко са важни и те“ завърши Джеймс.
Колекцията е произведена в САЩ за предизборната кампания на Джо Байдън и е налична за продажба. Всичко купено на стойност от 60 долара или по-малко, можете да пазарувате на достъпна цена дрехи и аксесоари на известни дизайнери, като подкрепите кандидант-президентът Байдън.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link