Младоженци с маски вдигнаха сватба в Ухан

Пик на нетърпеливите да сключат брак се заформя в Ухан.

Десетки двойки вече са подали заявление за сключване на брак, след като отложиха съдбовното „да“ заради пандемията от коронавирус с повече от два месеца.Ухан е гнездо на заразата COVID-19, а китайците прекараха в пълна изолация 76 дни.

Заради желанието на двойките да се обвържат онлайн, платформата Alipay едва се справила с огромния наплив от потребители.През изминалите седмици платформата е използвана от три пъти повече в сравнение с желаещите да сключат брак през януари, малко преди градът да бъде поставен под карантина заради коронавируса.

Същевременно е бил регистриран рязък спад на подадените заявленията за развод.Властите в града възобновиха на 3 април услугите, свързани със сключването на брак. За да се подаде заявление, жителите на Ухан трябва задължително да имат „зелен здравен код“.Желанието на жителите на Ухан да се женят контрастира рязко със ситуацията в Сиан, където е регистриран пик в разводите, след като службите по гражданско състояние са възобновили работата си на 1 март.
Много влюбени в Китай се надяваха да регистрират брака си точна на 2.02.2020 г., защото комбинацията от тези числа, които на китайски език са в съответствие с израза „обичам те, обичам те“, се случва веднъж на хиляда години.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link