Медицинския канабис по лекарско предписание ЛЕГАЛЕН във Великобритания от ДНЕС

Вече лекарите във Великобритания могат да предписват медицински канабис на пациенти за пръв път

Лекарството е достъпно за пациенти в Англия, Уелс и Шотландия след голяма промяна в закона.
Продуктите, които вече могат да бъдат предписани, съдържат канабис, канабисова смола или канабинол.
Канабисът ще се предписва от техните лекари, само ако смятат, че той е необходим за пациентите.

Правителството направи голямата промяна в закона, след като беше изправено под натиск от страна на кампанията за легализиране на медицинския канабис.
Законът бе приет под натиска на британците да направят всички видове канабис легален, като 20 000 подписаха петиция в подкрепа на това.

Случаи със висок отзвук като този на Шарлот Колдуел, чийто син Били страда от тежка епилепсия, а тя отиде в Канада, за да закупи канабисовото масло, което според нея контролира пристъпите на Били, но след кацане на летището в Хийтроу, продуктите и бяха конфискувани, което предизвика ярост.
Синът на Шерлот и се разболя, а правителството беше принудено да размисли, след като лекарите разясниха, че тези продукти влизат в графата за „спешна медицинска помощ“.

След като продуктите и бяха конфискувани, вътрешният секретар Саджид Джавид започна да преразглежда политиката за ползите от легализирането на медицинския канабис.

Първоначалният анализ от главния медицински директор Дейм Сали Дейвис потвърди, че има достатъчно доказателства, които предполагат, че канабисът може да бъде за терапевтична употреба.

Консултативният съвет за злоупотреба с наркотици (ACMD), който извърши втората част от анализа, също потвърди, че лекарите трябва да могат да предписват инфузионни продукти, стига да се спазват стандартите за безопасност.

Откритията доведоха до забележителна промяна в закона, която доведе до това, лекарственият канабис стане легален във Великобритания.

„За мен това, което започна като пътешествие, свързано с нуждите на моето малко момче, всъщност се превърна в нещо, много по-голямо. Оказа се, че е за нуждите на една нация“, заяви Шарлът пред Sky News.

„Медицинския канабис ми върна надеждите ми като майка, но най-важното, което медицинския канабис върна е правото на живот на Били.“



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link