Коронавирусът поразява от 2 метра, стигна Германия, Чехия и Турция

Заразяването с коронавируса, предизвикващ пневмония от нов тип, може да стане от разстояние два метра.

„Всички трябва да носят защитни маски и максимално да съкратят броя на близките контакти, за сегашния момент под близки разбираме на разстояние от един до два метра“, заяви представителят на Държавната комисия по въпросите на здравеопазването в Китай Ли Синван цитиран от в. „Женмин жибао“.

Той добави, че коронавирусът се разпространява главно по въздушно-капков път, но е възможно човек да се зарази и по контактен път.

„Ако вирусът попадне на кожата на ръцете ви и по невнимание потъркате очите си, можете да се заразите. Затова е необходимо да се носи защитна маска, да се мият старателно ръцете – това снижава риска от разпространение на вируса и заразяване с него“, каза още Ли Синван на брифинг.

Жертвите на коронавируса са 106, а заразените 4535. Германия потвърди първи случай на коронавирус. От здравното министерство са оповестили новината.

Случаят е регистриран в Бавария.

Става въпрос за мъж, който е под наблюдение и засега е в стабилно състояние.
Четирима души са хоспитализирани в Чехия заради подозрение за зараза с коронавирус.

От Министерството на здравеопазването посочват, че двама от тях са в болници в Моравско-Силезийския регион, един – в Злинския район, а друг в Южнобохемския регион

Четирима пациенти, за които има подозрения, че са заразени с коронавирус, бяха хоспитализирани в Чехия, потвърди здравният министър. Той обясни, че двамата хоспитализирани мъже наскоро са се завърнали от туристически пътувания до Китай, една млада жена е гражданка на Китай, дошла на посещение в Чехия, а друг мъж – турист от Китай, сам се е обърнал за помощ към местна болница.

Смъртоносният коронавирус от Китай, убил 80 души и заразил близо други 3000, може да е тръгнал от лаборатория в град Ухан, огнището на заразата. Това твърди израелският експерт по биологични оръжия Дани Шохам, цитиран от „Вашингтон таймс“.

Здравните власти в Истанбул раздават безплатно маски на работещите в медицинските заведения на мегаполиса Истанбул.
12 души са хоспитализирани със съмнения за заразяване с коронавирус в района на Аксарай, съобщиха от областната Дирекция по здравеопазване. 10 от тях са китайски туристи, които са поставени под карантина в държавната болница в Аксарай с оплаквания от силна кашлица и стомашни болк – симптоми, които съвпадат с тези на новия коронавирус.

 

ЕКСПЕРИМЕНТ

Радио „Свободна Азия“ миналата седмица излъчи стар репортаж на местната телевизия в Ухан още от 2015 г., който показва най-високотехнологичната лаборатория за изследване на вирусни инфекции в Китай изобщо – а именно Институтът по вирусология в Ухан. Всъщност това е единственият специализиран център в азиатската страната, който има капацитетът да анализира най-смъртоносните вируси, които са познати на човечеството.

Микробиологът Дани Шохам е бивш офицер от разузнаването на Израел, който е специализирал върху китайската програма за биологични оръжия, която е под прикритие. Той твърди, че институтът е тясно свързан с нея. Лабораторията е смесена между цивилни и военни лица, уточнява още „Вашингтон таймс“.

Институтът в Ухан е изследвал други инфекции от семействата на коронавирусите – включително щамът, отключил Тежкия остър респираторен синдром (ТОРС) през 2002 г., отнел живота на стотици души, птичият грип, антракс (използван също като биологично оръжие в СССР).

КАРТА НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУС



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link