ИСТИНАТА ЛЪСНА: Кремъл стои зад опитите за преврат срещу Гешев. Заговорът води към “Дондуков” 2

Едва ли вече има и най-малки съмнения кой стои зад неистовото желание на български политици да отстранят главният прокурор Иван Гешев.

Днес обвинител №1 събори поредна шпионска мрежа на Русия у нас, водеща право към президентството, и съвсем си навлече гнева на Кремъл, който дирижира опитите за свалянето му.

Основен инструмент в схемите на Москва на наша територия е бил близкият до Румен Радев и Мая Манолова генерал от резерва Валентин Цанков, Днес генералът, работил в Министерство на отбраната, беше разобличен като шпионин в полза на чужда държава.

Цанков е предоставял информацията на руски дипломат, съветник в посолството на Русия в София. Двамата прикривали дейността си чрез конспиративни срещи, предавали информация с преносими карти-памет и криптиращи устройства, като ползвали шифрограма за кодиране на комуникацията помежду им. От прокуратурата поясняват само, че генералът е разполагал с достъп до класифицирана информация, касаеща ЕС и НАТО.

Активираният от Кремъл генерал е добре познат в публичното пространство със своите политически изяви. Цанков е водеща фигура в метежите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев през лятото на 2020 г. и възванията за тяхното отстраняване. Той прави сдружение в подкрепа на размахнатия юмрук на Румен Радев, а малко преди това участва и в комитета, издигнал Мая Манолова за кмет на София. Същата Манолова, която безрезервно подкрепя президента през годините.

Цялата мрежа около Цанков и другите руски шпиони, разобличени от Иван Гешев, очевидно води към президентството и е изцяло в услуга на Кремъл.

За това и не е смело да се предположи, че точно от Москва активираха партиите около „Демократична България“ и около президента срещу Иван Гешев. А най-голям интерес от взимането на главата на главния прокурор имат Кремъл и руските шпиони, които за пореден път са разобличени от държавното обвинение.

Проводници на цялата схема по отстраняването на Иван Гешев са хора от точно тези кръгове – Христо Иванов, Атанас Атанасов, Мая Манолова и лидерът им в сянка Румен Радев.

И макар за пред широката общественост съпредседателите на „Демократична България“ да твърдят, че са пронатовски и евроатлантически настроени, действията им са изцяло в полза на Москва. Ако за някои това е изненада, не трябва да забравяме, че Иванов и Атанасов са пряко свързани с Русия. Христо Иванов е с болшевишки произход, внук на генерал от Червената армия. Другият лидер на „Демократина България“ ген. Атанас Атанасов пък е прокурор на Тодор Живков при Възродителния процес.

Същите тези хора, под диктовката на Румен Радев, опитват да свалят Иван Гешев още от встъпването му в длъжност. Очевидно активирани от Кремъл, който е изправен пред угрозата да остане без руски шпиони в България. Мрежата им обаче започна да се разпада и е любопитно с какви очи ще искат отново оставката на главния прокурор, след като е останал последен да се бори у нас срещу руското влияние.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link