Жена на 43 години и трите й деца с коронавирус в Хасково

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети четиридесет и три проби за наличие на коронавирусна инфекция.

Три от тях са взети от пациенти на МБАЛ-Хасково. Те са изследвани и са отчели отрицателен резултат.

Четирийсет проби са взети от РЗИ-Хасково. Десет от тях са на потребители и персонал от хоспис „Прима“ гр. Хасково, четиринадесет от Дом за възрастни хора с физически увреждания „Св. Св. Константин И Елена“ – гр.Хасково и шестнадесет от Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания- гр.Хасково. От тях тридесет и пет проби са отчели отрицателен резултат и пет ще бъдат повторени през днешния ден.

Дванадесетте проби, взети от МБАЛ-Свиленград на 5 август, са изследвани и са отчели отрицателен резултат.

На 5 август от РЗИ-Хасково бяха взети четирите проби от контактни лица на 43-годишната жена от община Хасково. Изследвания за COVID 19 са направени на нейния съпруг и трите им деца – две момичета на 13 г. и 18 г. и момче на 20 г. Пробите на трите деца отчитат положителен резултат, а на съпруга – отрицателен. Семейството е било поставено под карантина.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 102. За последното денонощие са потвърдени 3 нови случая.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link