Екоактивист: В Гърция те обслужват с усмивка, тук те гледат лошо

Българското море може да бъде колкото красиво, толкова и неприятно.

Всеки има право на личен избор къде да почива. Но в Гърция те обслужва приветлив персонал, докато тук те гледат лошо и десет пъти те питат дали само това ще консумираш. Поговорката ,,Ден година храни“ важи с пълна сила за българския туризъм. В крайна сметка никой не може да те принуди да ходиш да даваш парите си за бетон. Това сподели в сутрешния блок на bTV екоактивистката Мария Кавлакова относно избора на море между България и Гърция.

Според нея родното Черноморие е придобило повече славата на евтина алкохолна дестинация и едва ли някое семейство би избрало българското море повторно.

Тя допълни, че всяко заведение трябва да отговаря на базови норми, тъй като е недопустимо “да се предлага развалена майонеза“ в някои заведения.

По отношение на къмпингите екоактивистката посочи, че те са напълно изоставени от държавата, като целта е да се превърнат във ваканционни селища.

По думите на събеседника ѝ Румен Драганов от Института за анализ и оценка в туризма строителства от типа на „Алепу“ нанасят сериозни имиджови щети на българския туризъм.

Браншът очаква 16 000 чартъра за този летен сезон, който ще продължи и след 22-ри септември, така че като цяло очакваме около 2,5 млн. чужденци да посетят родните курорти. Към момента се движим със 17-процентов спад, но последните две седмици са доста обнадеждаващи по отношение на вътрешния пазар, коментира Драганов и подчерта, че в България може да бъде и вкусно, и евтино.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link