Доброволецът Иван Калчев-Глиги към Радев: Неуважаеми, в Украйна стреляме с оръжие от съюзниците

„Неуважаеми г-н президент, българите в Украйна стреляме по касапите с оръжие от съюзниците“

Това написа във Фейсбук Иван Калчев – Глиги, който е доброволец в Украйна.

Така Калчев коментира вчерашното изявление на Румен Радев в Берлин, където той посочи, че България е част от всички европейски решения и решенията на НАТО по отношение на Украйна, но там няма императив за предоставяне на оръжия.

„Затова и користните призиви на някои политици да доставим непременно оръжие, не трябва да допускаме да се опаковат като някакъв морален дълг, който дължи България. Не искам с българско оръжие да се убиват хора, това е недопустимо“, каза още Радев.

Точно на тази реплика доброволецът заявява, че в Украйна се стреля с оръжие на съюзниците.

Калчев и друг път коментира неадекватни действия на българските политици. Така преди време той скастри Кирил Петков, като посочи, че „в Украйна има българи, които се бият за свободата на страната, защото ако тя падне, наред идва България“.

Българинът е част от Чуждестранния легион към Териториалната отбрана. А думите му преди време бяха по повод факта, че към онзи момент България все още не беше изпратила дори каски и бронежилетки на Украйна.

„Всъщност не, оставете. Ние тук ще се справим и без помощ от нашата държава. Украинците си имат и оръжие, и техника, и боеприпаси“, пише още той.

„А ние, тримата българи тук, ще отсрамим ганьовците пред обединените свободни народи“, завършва Иван Калчев-Глика, като прикача към публикацията си снимка, на която пише: „Срам ме е от вас“.

Източник: ПИК



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link