Джеръми Кларксън нарече Грета Тунберг „идиотка“ и я обвини в убийството на автомобилните шоута

Джеръми Кларксън обвини Грета Тунберг в „убийството на автомобилните шоута“ и я определи като една от основните причини, заради които младите хора днес „мразят колите“, пише Daily Mail.

59-годишният водещ на Grand Tour предположи, че войната на екоактивистката срещу изменението на климата е накарала младежите да се откажат от колите. И нарече 16-годишната шведка „идиотка“, тъй като твърди, че „всички ще умрем“, предполагайки, че това няма да помогне за напредването на нейната кауза.

Кларксън каза пред The ​​Sun: „Всеки, когото познавам под 25 години, не е дори най-малко заинтересован от колите. Грета Тунберг уби автомобилното шоу. Учат ги в училище, още преди да кажат „мама и татко“, че колите са лоши“.

Въпреки всичко той признава, че има глобално затопляне.

Проблемът ще бъде представен следващия месец в „The Grand Tour Presents: Seamen“, в който Кларксън ще направи пътуване от 500 мили от Камбоджа до Виетнам, заедно с Ричард Хамънд и Джеймс Мей.

Водещият отдавна е критик на зеленото движение и наскоро нарече Тунберг „глезла“, след като тя се се разплака, докато говореше на срещата на ООН в Ню Йорк.

„Не бива да съм тук. Трябва да се върна в училище от другата страна на океана… Вие откраднахте детството и мечтите ми с вашите празни думи. Как смеете“, каза тогава младата шведка.

Кларксън пише в The Sun: „Как смееш да отплаваш до Америка на яхта с въглеродни влакна, която не си построила, струваща 15 милиона лири, които не си спечелила и с лодка, която има резервен дизелов двигател“.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link