ГЕРБ внасят предложенията си за промени в Конституцията още днес (ВИДЕО)

Целта е бързо да се съберат 120 подписа, за да може да стартира и предложението за свикване на ВНС, обясни премиерът

ГЕРБ внасят предложенията си за промени в Конституцията още днес. Амбицията на партията, според премиера Бойко Борисов, е максимално бързо да се съберат 120 подписа, за да може да стартира и предложението за свикване на Велико народно събрание. Идеята е това да стане още на 2 септември.

Борисов, председателят на НС Цвета Караянчева и председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова създават контактна група.

„Свързваме се с нашите коалиционни партньори и искаме срещи. Разбрах, че и те имат предложения. Нека ни подкрепят за това. На 2 септември трябва да влезем със 120 подписа”, обясни Борисов на среща с партийния актив, излъчена единствено в социалните мрежи. Борисов каза на колегите си, че трябва да се свържат и да разговарят с всички парламентарно представени партии.

Борисов каза още, че единствената цел на ГЕРБ е на народа да се даде правото да избира.

„Не платени, не конюнктурни, не институционални играчи, които се заявяват в момента. Упрекват ни, че не сме легитимни. А миналата година имахме 2 избора, към днешна дата няма социологическа агенция, която да не дава, че ГЕРБ е първа политическа сила”, коментира Борисов.

„Народът иска справедливост, да управлява, да има максимално представителство. Единственият начин за това е с нова Конституция”, смята премиерът.

По думите му на блокадите и на барикадите няма политически партии, които да се ползват с голяма обществена подкрепа и утре да могат да поемат управлението. „Тези партии искат да дойде задкулисие. Христо Иванов е цар на задкулисието. Той знае как се прави задкулисие и как се прави мнозинство в парламента. Или целта му е само да има служебен кабинет, да даде еднолична власт на Радев?”, попита премиерът.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link