В помощ на пострадалите: Как украинци помагат на бедстващите от водната стихия села

Украинци от Пловдив помагат на бедстващите от водната стихия села.

Наталия Елис от седем години живее в България. Тя е IT специалист, който вече се е установил у нас и работи, омъжена е за пловдивчанин. През месец март българи й помагат да събере лекарства в помощ на Украйна, а днес тя връща направеното добро, разказва Нова тв.

Когато през март месец събирахме помощи за Украйна, цялото село Каравелово се отзова и се включиха в нашата кауза. Те помогнаха за набирането на средства за закупуването на лекарства. Така че сега е време ние да им помогнем, защото са в нужда и не става дума за ден или два, разказва Наталия.

Ходих на терен, видяхме какво се случва. Трагедията е голяма.Ние няма да останем само зрители на трудностите им. Има страшно много работа, има работа и за мъжете, и за жените, коментира тя.

От София събрахме близо 600 човека доброволци. От Варна също очакваме да дойдат хора на помощ, Пловдив също. Тaка че всички градове се събираме, за да помогнем, посочи тя.

Хората, които по социалните мрежи противопоставят българи срещу украинци всъщност не са доброволци. Те и стотинка няма да заделят за бедстващите, независимо какви са – българи, роми или украинци, коментира Наталия.

Днес е Деня на съединението. Трябва да сме единни. Не може бедстващите хора да разчитат само на доброволци или само на държава. Не става така. Трябва да има и едната, и другата помощ, за да се справим, коментира на свой ред съпругът на Наталия.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link