Връхлита ни буря. Проф. Рачев каза точния час, в който бурята ще удари

Днес ще има и бури, и вятър, и валежи.

От 15 часа нататък в Западна България и през нощта започва всичко. Времето ще е динамично и смутно до утре. И с това май ще приключи за Западна България. Това коментира пред бТВ проф. Георги Рачев.

След това в Централна и Източна България ще ги чака същото. Днес по морето обаче днес ще се спукат от горещина. Водата стана 25 – 26 градуса, тя вече е като чай. За всичко това е виновен един мъничък циклон, който ще започне да се мести в източна посока. В момента в Румъния близо до Букурещ е доста гръмотевично, гърми, вали. В най-западните райони малко прегърмя, коментира професорът.

Понеже ще е бурно през нощта, не очаквам някакви страшни неща, посочи той.

Така че ще имаме валежи тук – там, те са типично летни. По морето днес обаче е много горещо, над 30 градуса, коментира професорът. Събота, неделя и понеделник обаче пак ни чакат много високи температури. В понеделник и вторник температурите ще скочат до 40 градуса. Т.е. още от този петък започва една гореща вълна, посочи той.

Ужасна, крещяща нужда има от валежи, особено в Западна България, посочи Рачев. Крайните прояви на студения фронт се дължат на голямата разлика в температурите – около 8 – 10 градуса падат температурите. Затова и явленията са по-екстремни. Вятърът може да се завихри много силно. Хубаво е хората да си приберат от балконите саксиите, гащите, прането, всичко. Не е лошо и прозорците да си затворите, за да не се случи нещо. Не че ще има торнадо, но все пак, коментира той.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link