Вицепрезидентът на Газпромбанк напусна Русия, за да се бие за Украйна (ВИДЕО)

Вицепрезидентът на Газпромбанк Игор Волобуев се премести от Русия в Украйна и възнамерява да се присъедини към редиците на Teroborona.

Игор Волобуев каза, че е от Украйна и вече не може да гледа какво се случва с родината му.

Вицепрезидентът на Газпромбанк Игор Волобуев се премести от Русия в Украйна и възнамерява да се присъедини към редиците на Teroborona. Това заяви той в интервю за The Insider .

Волобуев каза, че е роден в Ахтирка, Сумска област и е решил да се върне в Украйна, за да защити родината си.

„Вече не можех да бъда в Русия. Аз съм украинец по националност, роден съм в Ахтирка, вече не можех да наблюдавам отвън какво прави Русия с родината ми. Посещението ми е като покаяние, искам да измия руското си минало. Искам да остана в Украйна до победата“, каза Волобуев.

Той отбеляза, че от 2004 г. иска да се върне в Украйна, но не може да направи това по семейни причини.

Волобуев нарече агресията на Русия срещу Украйна военно престъпление.

„Това е престъпление от страна на Путин, руското правителство и всъщност руския народ. Защото не Путин убива украинците тук, не Путин краде тоалетни, не Путин изнасилва жени. Това е руският народ. И аз, въпреки че съм украинец по националност „, нося и отговорност за това. Срамувам се от това, ще се кая за това цял живот, защото имам двойна отговорност – аз не съм просто руснак. Роден съм тук, живях тук 18 години, така че отговарям двойно и тройно“, каза Волобуев.

Той коментира и смъртта на бившия вицепрезидент на Газпромбанк Владислав Аваев и семейството му. Медиите, позовавайки се на Следствения комитет на Руската федерация, пишат, че топ мениджърът е убил жена си и детето си, а след това се е самоубил. Волобуев заяви, че не вярва във версията за самоубийство и смята инцидента за постановка. Според него починалият може да знае нещо и да представлява някаква опасност.

Припомняме, че малко след началото на руската инвазия в Украйна, повече от половин милион руснаци подписаха петиция срещу войната с Украйна.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link