Бойко Борисов: Вчера взехме решение в НАТО да подкрепим Турция

Много е модерно да се говори срещу Турция и Ердоган, но в момента на нашата граница има нулева миграция, каза в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов

по повод дипломатическите ни отношения с южната ни съседка. Той добави, че днес границата ни с Гърция ще бъде огледана с хеликоптер, тъй като по думите му там е основният ни страх в момента. Бойко Борисов подчерта многократно, че няма нищо по-различно на границата ни с Турция в сравнение с преди две или три години.

Според него обаче не това е решението на проблема и добави, че няма нормален човек, който да иска да се действа със сила срещу жени и деца. Борисов припомни, че освен бежанската криза в Турция има и хуманитарна в Сирия, където близо един милион души нямат вода и храна, което ги кара да мигрират.

Вчера взехме решение в НАТО да подкрепим Турция и България беше една от действащите и най-настоятелни страни, каза Борисов. Няма миграционен натиск към България, но всячески трябва да се помогне на Гърция, категоричен бе Борисов. По думите му огромни парични средства вече се пренасочват към Червения полумесец за справяне с хуманитарната криза.

Министър-председателят съобщи, че се подготвя голяма среща в България, на която трябва да се реши дълготрайно този проблем – връщането на мигрантите, военните действия в Сирия и хуманитарната криза.

Бойко Борисов още веднъж изказа съболезнования към близките на загиналите турски войници и съжаление за сирийските бежанци.
В Пловдив Борисов се срещна с феновете на футболните отбори „Локомотив“ и „Ботев“ по повод решението на МС на двата футболни клуба да бъдат отпуснати средства за спортните бази.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link