Боен арсенал на дъното на езеро „Загорка“

Три бойни пистолета с марката Зиг Зауер“ с половин дузина пълнители, множество патрони за автомат „Калашников“,спортен велосипед, скъпо струващ дрон и ловна пушка – двуцевка изплуваха от водите на старозагорското езеро „Загорка за броени часове след стартиралото традиционно почистване на дъното му.

Оръжието е обхванато от ръжда след престоя в тинята,но според познавачи е напълно годно. Тепърва ще се проверяват серийните номера и дали с някой от пистолетите не е било извършено кърваво престъпление.

“Имам усещането че съм попаднал в склад на въоръжена формация, никой не е в състояние да каже кога и при какви обстоятелства тези пистолети са били изхвърлени тук“, коментира секретарят на спортния клуб по риболов Александър Мечев, който със свои колеги – риболовци извършва прочистването на дълбокия на места до 4 м изкуствен водоем.

Близо 100 са извадените от дъното автомобилни гуми, сред тях има и такива за трактори. Огромно е количеството на бутилките и металните кенове за бира и безалкохолни, чет нямат изкуствените блесни и примамки за лов на риба, чистачите не изключват да се натъкнат и на автомобилно купе в хода на продължаващата си дейност през следващите дни. От спортния клуб отправиха призив към всички, които милеят за чистотата на водоема да се включат като доброволци в съботния ден, като обещават да осигурят ръкавици и чували за отпадъци. За последно чашата на езерото е била основно почистване в началото на пролетта, когато е била източена водата .



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link