Безпрецедентен гаф на шефа на руското разузнаване извади Путин от релси и стана световна новина!

„Поддържам влизането на Донецка и Луганска републики в състава на Руската федерация“.

Гаф на шефа на руското разузнаване Сергей Наришкин стана световна новина. Минути, след като президентът на Русия Владимир Путин обяви решение си за Донецката и Луганската републики, той свика и Съвета за сигурност.

В него участва и Наришкин, който обяви пред камерите: „Поддържам влизането на Донецка и Луганска републики в състава на Руската федерация“.

Путин обаче бързо оправи досадната грешка, която подсказва за намерения за ескалиране на конфликта, и уточни: „не говорим за това, не обсъждаме това, а коментираме признаването им“.

След гафа на Наришкин коментатори спорят дали е обсъждано директното им анексиране и Наришкин издава детайли от кухнята или шефът на руското разузнаване греши фатално във важен момент. Или грешката му е вярна, тъй като в Кремъл по традиция залагат на режисирани и репетирани предварително постановки.

Припомнят се драматичните появи по телевизията на 18 февруари на главатарите на двете самопровъзгласили се републики, обявили евакуацията на жени и деца в Южна Русия заради „засилените обстрели“ от украинската армия – оказа се, че те са записани два дни преди „засилените обстрели“, за които няма потвърждение от независими източници.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link