Бедствено положение обявиха в Свиленград

Областният управител на Хасково обявява бедствено положение в община Свиленград.

Поради усложнената обстановка във връзка със силния пожар и бурния вятър, идващ от община Тополовград и навлязъл на територията на община Свиленград, областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова обявява бедствено положение и на територията на  община Свиленград със заповед номер ОМП-02-8/09.08.2020г.
Пожарът, който вилнее е тръгнал от района на село Лесово, област Ямбол, снощи прехвърли периметъра на река Тунджа и навлезе в района на с. Присадец, община Тополовград. Пламъците са обхванали над 5000 дка площ. Огнеборците са спасили селото, но трудният терен и силните до ураганни ветрове допълнително затрудняват работата на пожарникарите.
Обстановката остава усложнена. Областният управител е на място и координира дейностите на службите. Помощ е поискана и от военните. На място на пожара продължават да работят екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, служители на горско стопанство, местните власти и доброволци.
Припомняме, че вече има обявено бедствено положение в четири общини от областта – община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград. Мобилизирана е тежка техника, която да помага за овлдяването на огъня.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link