Бебе почина от COVID-19 в САЩ

Бебе на възраст под 1 година е починало от коронавуриса в американския град Чикаго.

 В ход е пълно разследване на смъртта на детето, обявиха здравните власти в щата Илинойс. й Досега се смяташе, че COVID-19 не е фатален за малки деца и бебета, свързан с коронавирус., „Трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим разпространението на този смъртоносен вирус. Ако не за да защитим себе си, то да защитим тези около нас“, заяви д-р Нгози Езике от Центъра за обществено здраве.

Според данните в американския щат Илинойс възрастните са най-рисковата група за усложения при коронавируса и над 85% от смъртните случаи са на хората над 60 г.

Американският президент Доналд Тръмп се отказа окончателно от идеята да постави под карантина най-засегнатите от коронавируса щати Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът. Той обаче обяви, че е поискал от Центъра за контрол на заболяванията, да публикува „строго“ съобщение, с което да се ограничи влизането или излизането от тези щати, но без да се затварят.

Броят на заразените с COVID-19 в САЩ вече е 123 750, починалите са 2227, а излекуваните – 3231. Само в Ню Йорк са над 52 000 от инфектираните или около половината случаи в цялата страна.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link