Фейсбук ще блокира публикации против ваксините

Фейсбук обяви, че разширява списъка със забрани, свързани с неверни твърдения за COVID-19 и ваксините против болестта

съобщи компанията снощи. По силата на новите правила всеки пост на антиваксър вече може да бъде докладван за фалшива здравна информация.

Разширеният списък включва твърдения като „COVID-19 е създаден или произведен от човека“, „ваксините не са ефективни за предотвратяване на болестта, за която са предназначени да предпазват“, „по-безопасно е да се разболеете, отколкото да се ваксинираате“ и „ваксините са токсични, опасни или причиняват аутизъм.“

С разширяването на подобни забрани Фейсбук се опитва да насърчи ваксинацията, която на много места по света върви трудно и поради недоверието на хората във ваксините. Компанията обяви още, че дава 120 милиона долара за рекламни кредити, за да помогне на здравните министерства, НПО и агенциите на ООН да достигнат до милиарди хора по света с информацията за ваксините.

Новината идва след разследване, публикувано в понеделник, което показа, че Фейсбук все още не може да спре неверната информация за ваксините. Две различни качвания в YouTube, например, на един и същ фалшив видеоклип, озаглавен „Истината има значение“, имат над 16 милиона гледания от края на декември досега.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap