Недялко Недялков: Издирват се спешно 60 депутати за импийчмънт на Радев

Недялков пояснява, че 60 депутати са нужни за стартиране на процедура по отстраняването на държавния глава.

Издателят на ПИК Недялко Недялков написа в профила си във фейсбук: „Издирвам 60 депутати-куражлии за импийчмънт на Румен Радев“.

За няколко часа постът му натрупа хиляди лайкове и споделяния.

Недялков пояснява, че 60 депутати са нужни за стартиране на процедура по отстраняването на държавния глава. Според него това е важно, тъй като темата ще влезе в пленарна зала, ще се отпуши дискусия за противоправното поведение на президента, новината ще гръмне в международния новинарски обмен – за първи път президент на републиката е обект на подобна процедура.

Време е за конкретни политически действия, не само за лозунги и брифинги, смята Недялков.

Ето и целия статус на издателя на ПИК:
„Издирвам 60 депутати-куражлии за импиймчънт на Румен Радев.
Като няма друг, наемам се аз, в битността си на гражданин и журналист-медиатор.
Разчитам на реакция от всички народни представители – и от мнозинството, и от опозицията. Знам, че навсякъде има честни и принципни хора, които засега се въздържат от действия заради криворазбрана партийна дисциплина.

Поводът за преждевременно прекратяване на президентските пълномощия е ясен: противоконституционният указ на Радев, с който чуждият гражданин Кирил Петков бе назначен за български министър в служебния кабинет. Ясно е и формалното основание за импийчмънт – решението на Конституционния съд във вреда на Радев.
Ще се опитам да разговарям по темата с максимален брой депутати и ще ви държа в течение на разговорите ни.
Ако някои от тях искат да се свържат с мен, нека ми пишат на лични. Или да ми позвънят.
А вас, приятели, моля за съпричастност и обществен натиск, като лайквате и споделяте активно този пост. Може и да го шервате на стените на народните представители.

ДА ИЗДИРИМ ЗАЕДНО 60 ДЕПУТАТИ-КУРАЖЛИИ, КОИТО ДА СТАРТИРАТ ПРОЦЕДУРА ПО ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА-КЛЕТВОПРЕСТЪПНИК!“2 thoughts on “Недялко Недялков: Издирват се спешно 60 депутати за импийчмънт на Радев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link