Доц. Д. Василев: При днешните данни за COVID-19 трябва да се затворят заведенията и училищата

Това каза пред БНР доц. Добрин Василев, началник на Клиниката по кардиология в „Александровска болница“.

2588 (16%) са новите случаи на коронавирус у нас при направени 16 179 теста (най-голям брой заразени за едно денонощие от 15-и декември 2020 г. и най-висок процент позитивни тестове от 31-ви декември), показват данните в единния информационен портал към полунощ.

„Ние така и не можахме да достигнем до ниво, което да ни позволи безопасно да отворим училищата. Децата бяха пуснати в класните стаи твърде рано. В момента берем плодовете на това, което беше направено преди три седмици. Сегашното разхлабване ще го усетим след още три седмици“, обясни доцентът.

В COVID отделението на „Александровска“ през последната седмица се е увеличил рязко броят на приетите болни, които са в доста сериозно състояние.

„Очевидно, че това, което се пише за разликата в клиничното протичане на различните щамове, явно е така – има разлика и то не е към по-добро“, обясни специалистът.

„Влизаме устремно и този път ще бъдем с по-високи нива, защото тръгваме от изходно по-високи нива, от предишната вълна“, предупреди той.

Доц. Василев акцентира, че ефектът от ваксинирането не може да бъде усетен сега, защото още е много малък броят на хората с Covid ваксина.

„Ваксините действат ефективно, затова смятам, че всеки българин трябва да бъде ваксиниран“, подчерта той.One thought on “Доц. Д. Василев: При днешните данни за COVID-19 трябва да се затворят заведенията и училищата

  1. А вие замислял сте се, че вината може да не е в това че има отворени заведения и струпване на деца. И друго. Как винаги става така, че като се отхлабят леко мерките, се вдигат заболелите рязко на ненормален брой. Аз не мога да разбера как? Вие ли не може да смятате или нарочно правите по този начин,за да може тая държава да стане на пихтия. Да си продължим с икономическия срив. Хората да нямат пари да си позволят лукса да си купят нещо нужно. Ей заради това младите бягат от тая държава, щот не може нищо да им се предложи и осигури. Ще ходят и ще трепат като маймуни и закво?!?За да си платят сметките и да нямат никакво развитие и това свежда до въпроса. Проблема да не би да идва от целия парламент, който може би ни краде парите????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap