Депутати от “Възраждане“ купиха 20 Тойоти за украинската армия.

Интересното е, че депутатите са купили колите не с бюджетни или парламентарни, а с личните си средства.

Депутати от опозиционната партия „Възраждане“ (Нипон Ишин но Кай) купиха 20 офроуд автомобила „Тойота“ за нуждите на украинската армия, съобщи посланикът на Украйна в Япония Сергий Корсунски. Интересното е, че депутатите са купили колите не с бюджетни или парламентарни, а с личните си средства. А новината идва от Токио, защото става въпрос за партия „Възраждане“, но в горната камара на парламента на Япония.

  Сблъсъци в Парламента. Възраждане скочиха на бой на Божанков (ВИДЕО)

„Днес имаме малко удоволствие (освен голямото – посещението на премиер Кишида в Киев). Група японски депутати от опозиционната партия „Възраждане“ в горната камара на японския парламент са създали с отчисления от заплатите си фонд от 1.2 милиона долара, а за тези пари са купили 20 автомобила „Тойота Хеликс“ и два контейнера с полезни неща за ВСУ.

Всичко това скоро ще стигне до Украйна в ръцете на нашите защитници, които, не се съмнявам, ще използват помощта по най-добрия начин. Важно е в японския парламент да имаме подкрепата както на управляващите, така и на опозицията. С изключение на буквално един или два персонажа, всички останали са с нас“, заяви посланик Корсунски.

  Сблъсъци в Парламента. Възраждане скочиха на бой на Божанков (ВИДЕО)


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link