Германия обяви Обединеното кралство за високорискова страна

Германия вкара Обединеното кралство в списъка си с високорискови държави, в които са широкоразпространени мутации на коронавируса

Решението влиза в сила утре и ще доведе до редица ограничения на пътуванията, съобщи здравният институт „Роберт Кох“, цитиран от световните агенции.

Пристигащите от Обединеното кралство в Германия ще трябва да се подлагат на задължителна карантина за две седмици, в това число ваксинираните и преболедувалите ковид. Освен карантината, само германски граждани и живеещи в Германия чужденци ще имат право да пътуват от Обединеното кралство за Германия. Правенето на писиар тест ще бъде задължително. Мярката важи за всички транспортни средства, в това число, самолети, влакове и кораби.

  Немски министър: Ако Путин стъпи в Германия, ще го арестуваме и предадем в Хага

В този списък, освен Обединеното кралство, са Ботсвана, Зимбабве, Лесото, Малави, Мозамбик, Намибия, Есватини и Южна Африка.

В Обединеното кралство досега са били регистрирани близо 25 000 случая на заразяване с Омикрон варианта на коронавируса. Известно е за един смъртен случай на инфектиран с този вариант.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link