АНГЛИЯ: Мюсюлманската забрадка-хиджаб се въвежда като част от полицейската униформа

Това ще позволи на много жени, изповядващи тази религия, да търсят кариера и развитие в британската полицията!

Високотехнологични забрадки, ще раздаде английската полицията на всички мюсюлманки, които са в редиците и. Така униформата не само ще представлява допълнителна защита на жените, но и ще поощри други жени-мюсюлманки да се пробват в тази професия.

Униформените забрадки-хиджаб са направени от високотехнологичен материал и са снабдени с магнитни бутони за бързо освобождаване. Така проектираният хиджаб позволява монтирането на слушалки за радиостанцията, а благодарение на магнитното си захващане към останалата част на полицейската униформа, лесно се сваля и предпазва униформената служителка от евентуално задушаване при ръкопашна схватка.

През ноември миналата година новозеландската полиция въведе подобни комбинации в униформата, които се оказали сполучливи. По тази причина полицейските сили в Лестършир имат намерение да опитат употребата им и тук.

Офицер Khadeejah Mansur вече изпробва хиджаба и твърди, че нововъведението е много удобно. Хиджабът допълва полицейската ми униформа и не ограничава движенията ми – каза тя. Успявам да се обучавам както всички останали служители, мога да изпълнявам задълженията си и въпреки това да бъда облечена съгласно обичаите на моята религия.

Ако експериментът излезе успешен, вероятно ще бъде разширен в рамките на Обединеното кралство. Вече са водени разговори по тоя въпрос с полицейските сили в Англия и Уелс. Новини ЛондонВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap